Lang naar uitgekeken maar 16 februari was het zover. Ons jubileumvoorstelling in Geert Teis. Foto’s en verslag in deze blog..

Vele repetities zijn eraan vooraf gegaan. Ontelbaar veel bezoekjes aan kringloopwinkels en surfen op het internet naar jaren 70 spullen. Alles gelukkig op tijd klaar. We hadden er vooral heel veel zin in.

Radio interview

De dag begon al vroeg ! Om 8.15 uur een radio interview met RTV Noord door Ria. Best spannend, live op de radio, maar zoals altijd ging Ria dit weer prima af.
Klik hier om terug te luisteren (vanaf 18:18)

Strakke planning

In de middag, nadat alle meubels en spullen vanuit het parochiehuis te Musselkanaal waren opgehaald, was iedereen om 15.00 uur present in theater Geert Teis. We hadden een strakke planning. Met een goede taakverdeling liep alles op rolletjes. De dames hielden zich voornamelijk bezig met het klaarzetten van de verloting en het versieren van de foyer vanwege ons 40-jarig jubileumfeest. Voor deze gelegenheid hadden we heliumballonnen aangeschaft, dit bleek nog een hele klus om deze veilig in Geert Teis te krijgen. De mannen zorgden er intussen voor dat het decor werd opgebouwd samen met de technici van Geert Teis.

De inrichting van het decor doen we altijd samen. Plantje hier, schilderijtje daar…..we schuiven wat heen en weer. Maar uiteindelijk stond dan alles naar wens en was het alweer 17.00 uur. Snel samen een hapje eten en de laatste dingen werden doorgesproken.

Vervolgens iedereen in de kleding en grime. Onze grimeuse Wilma heeft zich zoals altijd goed voorbereid. Zij is uiteraard op de hoogte van de rollen die wij spelen en weet van ons allemaal heel goed de juiste personage te creëren. Bijzonder knap.

Om 19.00 uur is iedereen klaar en komt de fotograaf langs voor de groepsfoto voor in de Kanaalstreek. Rond dit tijdstip kwamen ook de eerste gasten al binnen. Op het toneel, achter de gordijnen, hoorden we vanuit de zaal veel geroezemoes.

Ja, de zaal is vol ! Dat is altijd erg fijn. Annet verzorgde het voorwoord. Lekker ontspannen en in het Gronings dialect.

Foto’s gedurende de dag: door diverse leden van de toneelvereniging.

En toen mochten wij !  “Ain lot uut de loterij”  Een prachtig toneelstuk geschreven door Jannes Bennen.
Iedereen zat goed in zijn rol en het publiek reageerde enthousiast. Het was genieten geblazen.

Opnames en compilatie: Werfproductions

Fotografie: Dennis Hemmen

Na afloop werden Ria en Lucas in het zonnetje gezet. Want 40 jaar lid bij onze vereniging, dat is zeker iets om stil bij te staan. Beide werden verrast met een mooie plaquette en bloemen.

Wij kijken terug op een geweldige avond. Ruim 500 bezoekers! Iedereen bedankt voor zijn of haar komst.
Heel graag tot volgend jaar op 22 februari 2020.

Verslag van Mirjam Sanders