Wij kijken terug op een enorm succesvol jaar. Extra bijzonder omdat dat we ons 40 jarig jubileum gevierd hebben en omdat we vele malen het stuk “Ain lot uut de loterij” hebben mogen spelen. Het is wel een tijdje erg rustig op Facebook en er gebeurt weinig op de site. Wij ontvingen al vele ongeruste appjes en mailtjes. Gebeurt er nog wel wat? Speul’n jullie nog wel? Sorry, we hebben al even niets van ons laten horen. Dus bij deze, vlak voor het nieuwe jaar weer even een update (en een nieuwe groepsfoto).

Zo kiezen wij een nieuw stuk

Het uitzoeken van een nieuw toneelstuk begint al in maart/ april. Een aantal van onze vereniging neemt deze taak op zich en noemt zich “de leesgroep”. De leesgroep laat postwagens vol met zichtzendingen komen. Iedereen leest de toneelstukken. Boekje uit? Dan lever je deze af bij iemand anders in de leesgroep. Er wordt dus heel wat afgesjouwd met die boekjes. Elk stuk wordt gelezen en beoordeeld en daarover wordt vergaderd. Een toneelstuk kiezen is best pittig. We moeten rekening houden met de bezetting, rolverdeling, duur van het stuk en dan moet het ook nog een stuk zijn die goed aanslaat bij ons publiek.

In juni is het zover. De afgepeigerde leesgroep presenteert zenuwachtig het nieuwe stuk én samen met de rest van de vereniging wordt de rolverdeling bepaald…

Afscheid nemen van het oude stuk

Na de zomervakantie starten we met het nieuwe toneelstuk. We namen geen afscheid van ‘Ain lot uut de loterij’. In september hebben we voor een besloten groep mogen spelen in Geert Teis en in november zijn we nog afgereisd naar Delfzijl om daar ons laatste optreden met ‘Ain lot uut de loterij’ te geven. Wij repeteren dan twee toneelstukken!

En het is geworden…

Nu zijn jullie natuurlijk ontzettend benieuwd naar het nieuwe stuk… In 2020 brengen wij “Kouwe kak en tatoeage” op de planken. Dat is er één uit de Familie Bruinsma reeks (waaruit we al 2 keer eerder een comedy van gespeeld hebben). Onze vaste bezoekers herinneren zich het vast en zeker nog wel. Eén keer speelde het verhaal zich af op de camping. Een andere keer ging het over een contactadvertentie. Ook dit keer staat de familie Bruinsma garant voor hilarische situaties. Nu weet je het vast wel weer. De asociale Sjef aan het hoofd van de familie, zijn simpele vrouw Truus en hun dommige, stotterende zoon B..B..B..Boris. Over de inhoud van dit stuk willen we nog niet te veel verklappen, maar dat het weer lachen wordt.. dat garanderen we. Voor diegenen die nog niet eerder bij ons zijn geweest, het verhaal staat op zichzelf hoor. Je hoeft de andere toneelstukken uit de reeks niet gezien te hebben.

(Wil je al een korte inhoud van het stuk lezen? Op de website van Geert Teis staat al wat meer… maar dat heb je niet van mij gehoord).

22 februari in Geert Teis.. jij komt toch ook?

Klik hier om je kaarten te bestellen
Of reserveer via de theaterkassa van Geert Teis:
Bel: 0599-631 731

En bezoek tussendoor onze Facebookpagina + de website om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.