40 jaar is een hele tijd. De jaren 70……..Weet u het nog ? Kleurentelevisie en telefoon met draaischijf behoorden tot luxe artikelen. Ons interieur kleurde voornamelijk oranje en bruin. Wanneer je nu om je heen kijkt, lijkt niets meer op, hoe het toen was.

Binnen de Toneelvereniging is er daarin tegen eigenlijk weinig veranderd. We repeteren nog altijd erg fanatiek 3 uur per week. De repetities zitten al 40 jaar vol gezelligheid, koffie, koek, snoep en gein. Maar natuurlijk wordt er ook keihard gewerkt.

De toneelstukken die wij al 40 jaar spelen zijn nog altijd van het genre ” dol-dwaze klucht “. Altijd in het Gronings dialect en al 40 jaar met groot succes. Ons publiek geniet, wij des te meer. Want zonder een lachend publiek zijn wij niet tevreden.

Ria en Lucas. Vrolijke amateurs van het eerste uur!

We hebben twee leden die al 40 jaar lid zijn, namelijk Lucas Schuten en Ria Hemmen. Zij zetten zich al 40 jaar voor 200% in voor onze vereniging. Want er komt best veel kijken bij een goed lopend toneelstuk. Alles moet op elkaar afgestemd zijn. De meubels moeten kloppen, net als tekst en timing, maar ook de kleding en pruiken. En uiteraard nog heel veel meer.

We hebben trouw publiek. Zelfs publiek die al 40 jaar onze voorstellingen bezoekt.
Dat is toch geweldig!

Terug naar de jaren 70

Dit jaar is ons jubileum. We nemen u mee terug in de tijd. Ons decor en kleding van de spelers zijn afgestemd op de jaren 70. Uiteraard zoals u van ons gewend bent ook dit jaar weer een klucht vol gekkigheid.

We spelen: “Een lot uit de loterij